KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Thursday, May 23, 2013

Vii oma ideed ellu!

22.mail toimus koolis 2 üritust, mis kajastavad kooli projektitegevust:
1. Kooliprojektide festival
2. Õppeseminar ja projektitööd tutvustav üritus "Vii oma ideed ellu!"




Iga aasta osaleb kooli iga klass koolisisesel projektide festivalil, kus nad tutvustadav teitele oma projekti, mida nad tegid Ettevõtliku kooli programmi raames. Oma esitluses jutustavad ja näitavad õpilased, kuidas toimus projekti elluviimine, planeerimine, rollide jagamine, teostus ning teevad kokkuvõtted ja analüüsivad projekti tulemusi.
Sel aastal tutvustasid oma projekte 1.а, 1.b, 2 .a, 2. b, 2. С, 3.А, 4.А, 4.b, 5.a, 5.b, 5.c, 6.a, 6.b, 6.c, 6.d, 7. А, 7.b, 8.a, 8.b, 9. А klasside õpilased. Projektide festivalil olid meil sel aastal ka külalised: IVEKI ja programmi "Ettevõtlik kool" esindajad Hälis rooste ning Mariliis Randmer  ning 13 pedagoogi Rakvere gümnaasiumist.
Vaatamata sellele, et õpilased natuke pabistasid, said nad oma ülesannetega väga hästi hakkama ning tutvustasid oma tööd teistele. Meie ei valinud võitjaid, sest iga osaleja on juba saavutanud omamoodi võidupunkte, kuid vaatajate hääletamise tulemustest lähtudes võime öelda, et vaatajatele meeldis väga 5.c klassi projekt "Kooliõue plaan". Õpilased muretsesid oma esitluse pärast väga ning tahtsid, et nende projekt meeldisk ka teistele


Täname kõiki, kes osales projektide elluviimises!
Kell 10.00, peale projektide kaitsmise, algas kooli aulas linnaüritus-õppeseminar "Vii oma ideed ellu!", millest võtsid osa Sillamäe eesti Põhikooli õpilased, Sillamäe Gümnaasiumi õpilased, rakvere gümnaasiumi pedagoogid, Sillamäe Vanalinna kooli õpilased (rühmatöö juhendajate rollis).
Õppeseminari põhieesmärgiks oli tutvustada meie kooli projektitegevust, Ettevõtliku kooli programmi ja meie kogemust seoses selle programmiga ning samas ka kooli suurt projekti "Teeme kooli paremaks õpilaste poolt!". Üritusel võtsid sõna IVEKi esindaja Mariliis Randmer, Sillamäe Linnavalitsuse Haridus-ja Kultuuriosakonna juhataja Tiina Kasema, Sillamäe Vanalinna kooli direktor Irina Lju, Sillamäe Vanalinna kooli projektijuht Irina Meljakova.
Peale esitlusi toimus ka rühmatöö, mida korraldasid meie kooli noored. Rühmadele olid  kirjeldatud aktuaalsed kooliprobleemid ning pakutud ülesanded proovida lahendada sellist probleemi oma projekti abil. Iga rühm pidi esitlema oma uut projekti, mille järel toimus arutlus.
Meie õppeseminari tulemusel kavatseme välja anda venekeelsed infomaterjalid, mis tutvustavad Ettevõtliku kooli programmi ning Sillamäe Vananlinna kooli kogemust ja edusamme selles suunas.
Mõned pildid üritustelt:




































No comments:

Post a Comment