KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Monday, May 12, 2014

Kuidas meie õpilased võlusid Sloveenia küla Veržei

Perioodil 27.04-03.05. 2014 käis Silamäe Vanalinna kooli  õpilaste grupp (Anastassia Shustrova, Darina Nossova, Jana Kulikova, Eduard Rachinskiy, Iliana Shilova, Deniss Salmijanov)  Sloveenias, et võtta osa noortevahetusest PEPA, mis toimus külas  Veržei.  See oli unustamatu elamus, millest ma tahame teile jutustada:
Eestis oli sel päeval  jaheda ilm, kui me ei andnud alla ning sõitsime  sõbralikus seltskonnas.
Tallinna Lennujaam:

Noortevahetuse põhiteemaks oli maal elamise  plussid ja miinused. Noortevahetusest võtsid osa noored Sloveeniast ja Lätist, Läti gruppi esitlesid kurdid noored.
Meie jaoks oli see esimene suhtlemiskogemus kurtide noortega ning  see kogemus oli väga positiivne ning ideederohke edasiseks koostööks.
Noortevahetuse programm oli tihe ja põnev. Me sattusime suvisesse keskkonda, osalesime metsamatkal, proovisime traditsioonilist toitu ning tantse, katsetasime oma jõudu nii keraamika valmistamises kui ka viltimises, olime küla peol, käisime vabas õhus asuvas basseinis, tutvusime erinevate inimeste kultuuri ja traditsioonidega...
JA LEIDSIME PALJU UUSI SÕPRU!
Noored arutavad edasist koostööd ja ühiseid projekte, teile aga pakume me  minituuri:
Metsarada Mura jõe ääres:
 Nartsissid on seal kaitse all!
 Maitseme maameeste traditsioonilist toitu (must leib, küüslauk, searasv):


 Tutvumis-ja meeskonnamängud:







Osaleme töötubades:



Arutame, otsustame, analüüsime ja planeerime uusi projekte:




Organisatsioonide ja riikide esitlused:




Õnnehetked, sõpus:













UUTE PROJEKTIDENI!





No comments:

Post a Comment