KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Saturday, April 4, 2015

Erilist maailma me loome ise!

  
2.aprillil, Maailma autismi teadvustamise päeval, toimus Sillamäe Vanalinna Koolis õpilasüritus nimetusega "ERIline maailm", mis ei jätnud ükskõikseks ühtegi ürituse osalejat ega vaatajat!

 Sellel aastal toetas meie üritust Hasartmängumaksu Nõukogu (Haridus-ja teadusministeerium) ning partnerid, kes tulid kohale ning aitasid meil üritust korraldada!
Üritus alas vene dokumentaalfilmi autistist tegelase kirjandist "Inimesed", tuletades meelde, et inimesi on erinevaid, et kõik nad on meie kõrval...
Kooli projektijuht Irina Meljakova tegi esitluse rahvusvahelisest autismi päevast, selle traditsioonist nimetusega  Light It Up Blue  ning kaasava hariduse mõistest:
       
Järgnes õpilaste rühmatöö, mille käigus arutati kaasava hariduse võimalusi linna koolides:
            
Samas saime me teada, keda nimetetekse savantideks, tutvusime maailmakuulsa lühifilmiga "Tsirkus "Liblikas""
Meie kooli õpetaja Jelena Bõstrova, kes õpetab erivajadustega õpilasi ning 4.B klassi õpilased tutvustasid oma projekti "Mängime koos". Oli meeldiv kuulata, kuidas lapsed õppisid ja mängisid koos erivajadustega lastega, mida nad enda jaoks teadvustasid ja milliseid emotsioone kogesid.
    

Peale nene esinemise rääkisid oma kogemustest ja rahvusvahelistest projektidest Ahtme Kooli õpilased:
    

Ning sellega meie üritus ei lõppenud! Sest meile tulid kõlalised Tallinna MTÜ-st "Eriline maailm", kes jagasid oma elulugusid ja jutustasid nende MTÜ tegevusest ja autismist.
      
    Enne osalemist töötubades oli meil külas veel üks põnev ja aktiivne MTÜ "Pane oma meeled prooovile!". nemad jagasid oma kogemusi ning olid valmis vastama osalejate kigile küsimustele ning osalejad hakkasid aktiivselt küsima!
         
meil töötas mitu praktilist töötuba: origami, puidust suveniiri valmistamine, õppebrošüüri valmistamine, takistusrada ratastoolis inimesele, viipekeele õppeminutid jpm
                                                                
Iga soovija sai kirjutada tagasisidelehele oma emotsioone. Täname ka meedia esindajaid, kes ei jätnud meie üritust tähelepanuta!
      

TÄNAME VÄGA KÕIKI, KES AITASID ÜRITUSE ELLU VIIA!

No comments:

Post a Comment