KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Tuesday, November 17, 2015

Matemaatiline labürünt: maakondlik õpilasüritus 5.-6.klasside matemaatikast huvitatud õpilastele.




13.novembril toimus Sillamäe Vanalinna koolis esimene maakondlik Matemaatiline labürünt 5.-6.klasside matemaatikast huvitatud õpilastele.  Ürituse läbiviimist toetas Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit ja Sillamäe Linnavalitsus.

Seikle koos meiega matemaatilises labüründis:


Ürituse põhikorraldaja,  Sillamäe Vanalinna kooli matemaatika õpetaja Jelena Veršinina sõnul on see idee tekkinud 2 aastat tagasi ning eesmärgiks oli läbi viia just 5.6.-klasside õpilastele huvitav matemaatika üritus, sest nende vanusele ei korraldata riiklikul tasemel matemaatika olümpiaade, kuid just mängulised ülesanded ja võistlused aitavad hoida õpilaste huvi aine vastu kõrgel tasemel. Eelmisel aastal viisime sarnast üritust linna toel linna tasandil ning see aasta oli otsustatud kutsuda kõiki soovijaid Ida-Virumaalt.
Ürituse eesmärgid:
  1. tõsta huvi  matemaatika õppeaine vastu ning toetada matemaatika õppekava 5.-6.klasside jaoks, motiveerida õpilsi matemaatikat õppida.
  2. võimalus lastel sarnaste huvidega teha ühist tööd matemaatika valdkonnas ning  arendada nendes meeskonnatöö oskusi
Seekord osales üritusel umbes 50 õpilast Sinimäe ja Narva-Jõesuu põhikoolist, Sillamäe Vanalinna Koolist ja Sillamäe Eesti Põhikoolist.

Kahe tunni jooksul lahendasid õpilased segarühmades erinevaid mängulisi matemaatilisi ja loogilisi ülesandeid. Žürii koosnes erinevate kooide matemaatika õpetajatest, kes tulid koos oma õpilastega üritusele.

Pärast autasustamist oli nii õpilastel kui ka õpetajatel võimalus arutada üritust ning isegi ülesannete õigeid vastuseid mitteformaalses keskkonnas, nautides maitsvat teed.

Täname kõiki osalejaid ja õpetajaid, kes tulid  Matemaatilises labüründis seiklema!

Pilte ürituselt:

                


No comments:

Post a Comment