KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Tuesday, April 5, 2016

Eriline ei pea olema eraldi!

 Kaasaegses ühiskonnas vaieldakse üha rohkem  selle üle, kas kaasava hariduse aluste rakendamine on võimalik tavakoolis või mitte. Meie arvates, võivad pedagoogid, spetsialistid, ministrid, sotsiaaltöötajad lõpmatult arutada seda teemat, kuid kaasav haridus on võimalik siis, kui õpilased teavad, mis asi see üldse on, mille poolest üks või teine laps erineb teistest ja millised on meie ühised väärtused.
1.aprillil toimus Sillamäe Vanalinna koolis maakondlik õpilasüritus, mis oli pühendatud kaasava hariduse põhimõtetele ning erinevatele meetoditele, mida rakendatakse töös erivajadustega õpilastega.
Ürituse elluviimist toetas IVOL, HMN ja Sillamäe Linnavalitsus ning muidugi meie partnerid ja sõbrad.

Sel aastal osales üritusel üle 80 õpilase Sillamäe Vanalinna; Kannuka ja Eesti Põhikoolist, Ahtme, Mäetaguse ja Narva-Jõesuu koolist, põhiliseks sihtgrupiks olid 8.klasside õpilased, kuid 1.klassi õpilastega töötasid lugemiskoerad ning mõned aktiivsed õpilased 7.klassidest osalesid ka tänavatantsu töötoas.
Mida meie siis pakkusime õpilastele?
Programm oli hästi pikk, kuid huvitav
Üritust avas interaktiivne esitlus kaasavast haridusest, millele järgnes meie esimese külalise esinemine: Marianne Kuzemtsenko Eesti Autismiühingust rääkis autismist, ühingu tegevusest ja projektidest, autistlike laste omapärast.
 

Eriline elavnemine tundus siis, kui oma esitlust tegi Tatjana Zamorskaja, Ida-Virumaa
            Koerasõpradeklubist „Lucky ja tema abilised Neo ja Beauty teemal: ""Koerad – abilised lastega töös. Kanisteraapia praktikaid." , millele järgnes lugemiskoerte individuaalne töö kooli raamatukogus:
      

Õpilasi aga ootas aktiivne osalemine, oli läbi viidud mittefromaalne mäng kaasava hariduse põhimõtetest, oma kogemusi jagasid Ahtme kooli õpilased, kes osalesid rahvusvahelises projektis erivajadustega lastele, Jelena Barmotina (Sillamäe Vanalinna kooli pedagoog) jutustas laste nukuteatrist kui suurepärasest meetodist lastega töös, energilist töötuba tegid meile  tanavatanstu kooli JJStreet treenerid. Kõik õpilased said osa võtta mitmekesistest töötubadest: muusikateraapia, suveniiride mesiterdamine päeva temaatikaga, puidust meisterdamine, origami jt.:
                                           TÄNAME KÕIKI, KES AITASID ÜRITUSE LÄBIVIIMISEL!

No comments:

Post a Comment