KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Saturday, September 21, 2019

Nutimaailmast õue mängima: noortekohtumiste projekt SVK + Mäetaguse Põhikool



9.-15.septembril toimus Sillamäe Vanlinna kooli ja Mäetaguse Põhikooli õpilaste noortekohtumiste projekt, mille ametlikuks nimetuseks on "„Noored puhuvad uue elu sisse  Virumaa vanadele rahvamängudele ja -tantsudele“ ." Sisuka seitsme päeva jooksul suhtlesid eesti ja vene noored, õpetades teinetesiele keelt, kultuuri, vanemate mänge ja arendades erinevaid pädevusi.

Noortekohtumiste projekti eristab suvelaagrist või muust tegevusest see, et selle algatajaks on noored ise ning nemad on aktiivsed tegevuste elluviijad, just sellepärast tegelesid  nad, näiteks segameeskondades orienteerumismängu koostamisega teistele meeskondadele ning pidid need läbi tegema, valmistasid erinevaid enda väljamõeldud  lauamänge, reegleid ja juhiseid, korraldasid eesti ja vene kultuuriõhtuid ning organiseerisid palju meeskonnamänge, mida nad õppisid oma vanematelt.

Noored käisid ka Sillamäe Vanalinna koolis ning viisid läbi kolmanda klassi õpilastele mängutundi ning planeerivad ka lähiajal läbi viia erinevaid meeskonnamänge ka teistele kooliõpilastele.

Projekti jooksul oli palju põnevat: naersime ja vahel vaidlesime koos, tantsisime, laulsime, mängisime,õppisime,   grillisime, külastasime Päite loomaparki, meisterdasime, hüppasime kummikeksu, käisime saunas, joonistasime ja suhtlesime, suhtlesime, suhtlesime... Õppisime vaba aega lõbusalt veetma ilma mobiiltelefonideta ja heas seltskonnas.



Tgasisides märkisid noored just omavahelist koostööd, suhtlust, uusi sõpru, uusi ideid ja palju meeldejäävaid koos veedetud hetki. 






Noortekohtumiste elluviimist rahastatakse riigieelarve vahenditest Haridus- ja Teadusministeeriumi, Eesti Noorsootöö Keskuse ja SA Archimedes Noorteagentuuri toel.
#noortekohtumised

#sõbralikkusesaadikud


Projekti fotogalerii ja video:
                                                  




No comments:

Post a Comment