KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Sunday, December 8, 2019

Osaleme PISA 2018 uuringu tulemuste analüüsimisele pühendatud konverentsil




6.detsembril toimus Tallinna Ülikoolis PISA 2018 uuringu tulemustele pühendatud konverents, millest võttis osa ka meie kooli  eesti keele õpetaja Ljubov Bogdanova:

"Konverentsi avas tervitussõnaga haridusminister Mailis Reps ning tervitussõnale järgnes põhjalik PISA uuringute analüüs, analüüsiti lugemis-, matemaatika ja loodusainete tulemusi., korraldati ka vestlusringid, võtsin osa vestlusringist nimetusega „Õnnelikuks teeb lapsepõlve see, kui on keegi, kes sinust hoolib“, rääkisime sellest, kuidas õpilased ennast koolis tunnevad, koolirõõmust, laste heaolust ja nutisedmete kasutamisest"


PISA on OECD rahvusvaheline õpilaste õpitulemuslikkuse hindamise uuring. Uuring hindab 15-aastaste õpilaste valmisolekut iseseisvaks eluks ehk seda, kui võimekad on õpilased koolis omandatud oskuseid ja teadmisi tegelikus elus rakendama.
PISA (Program for International Student Assessment) valdkonnad on funktsionaalne lugemine, matemaatika ja loodusteadused. Uuring toimub iga kolme aasta järel. Igas uuringus on oma põhivaldkond, ülejäänud kahes valdkonnas mõõdetakse õpilaste teadmisi väiksemas mahus. Regulaarselt läbiviidav uuring annab võimaluse jälgida haridusalaseid trende nii Euroopas kui  ka Eestis. (https://www.innove.ee/uuringud/pisa-uuring/)

2018 PISA uuringu tulemuste järgi on Eesti  lugemisokuse poolest 5.kohal, matemaatikas 8.l ja loodusainetes 4. kohal. Ülkokkuvõttes on Eesti Euroopas 1.kohal! 

  
  

No comments:

Post a Comment