KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Tuesday, April 30, 2024

Taaselustatud traditsioonid: "Eriline Maailm" meie koolis

 


3. aprillil taaselustasime koolis ammuse traditsiooni, ürituse nimega "Eriline Maailm", mis on pühendatud 2. aprillil tähistatavale autismiteadlikkuse päevale. See päev annab meile võimaluse mitte ainult rohkem teada saada erivajadustega inimestest, vaid ka mõista paremini, mis on kaasav haridus ja ühiskond.

Üritus algas 8.klassi õpilaste registreerimisega, millele järgnes sissejuhatus, kus meenutasime, et inimesed on erinevad, kuid igaüks meist on eriline ja oluline. Arutasime, miks on oluline rääkida just inklusiivsest haridusest ja milliseid võimalusi see meile kõigile avab.

Ürituse raames esitati videomaterjale ja presentatsioone inimeste kaasamisest ühiskonda, näidetes elulugusid inimestest, kes vaatamata oma eripäradele on saavutanud märkimisväärseid edusamme. Samuti nägid õpilased näiteid savantidest – inimestest, kellel on unikaalsed võimed, mis sageli peituvad nende maailmatunnetuse eripärades.

Eriti meeldejäävad olid praktilised tegevused, mida ette valmistanud õpilasesindus. Meie õpilased said proovida rääkida viipekeelt, tunda end ratastoolis liikuva inimese rollis ja proovida juhatada nägemispuudega inimest. Need harjutused aitasid õpilastel paremini mõista ja aktsepteerida inimestevahelisi erinevusi.

Sellel tähtsal päeval olime rõõmsad tervitada ka kolleege õpetajaid Leedu koolist "Pääsuke", kes tulid meile külla projekti "Inklusiivse õpetamise meetodid rikastavad meid" raames (Nordplus). Nende osalemine ja kogemus lisasid üritusele erilist väärtust ja sügavust.

"Eriline Maailm" tuletas meile taas meelde kaasava hariduse tähtsust tähtsust ning andis alguse uuele traditsioonile meie koolielus. Oleme õnnelikud, et saame jagada neid hetki ja õppida austama ning väärtustama igaüht, kes meid ümbritseb.

Pildigalerii:































No comments:

Post a Comment