KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Wednesday, October 23, 2013

Virumaa vanade lastemängude uus elu!



"Virumaa vanade lastemängude uus elu"- uus projekt, mis käivitub meie koolis!


Kahjuks  näed tänapäeval harvemini kui varem lapsi, kes mänguvad õues koos, suures seltskonnas. Paljud meist on märganud, et isegi koos on lapsed ja noored tihtipeale hõivatud oma mobiilis või tahvelarvutites olevate mängudega... Meie projekt tahaks sellist situatsiooni kasvõi vähegi muuta!

Meie projekti põhieesmärgiks on tutvuda Virumaa vanade lastemängudega, analüüsida oma vanemate lastemänge ning võrrelda neid tänapäeva lastemängudega, õppida mängima koos


Peale selle thaksime projekti raames:
  1. Toetudes Mall Hiiemäe raamatule „Virumaa Vanad lastemängud“ korraldada maakondlik õpilasüritus, mis toetaks eesti keele õpet 1.kooliastmes ning motiveeriks õpilasi õppima eesti keelt ja kultuuri.
  2. Läbi mängude ja mänguliste ülesannete täitmise aidata kaasa eesti keele (teise keelena) õppekava järgmiste eesmärkide saavutamisele: õpilase kohanemine kooli ja õppeprotsessiga, oskus tegutseda kollektiivis ning eristada kuulmise järgi eesti keelt teistest keeltest, matkida kuuldud häälikuid, häälikuühendeid ja lühikesi sõnu, oskus osaleda keelemängudes, ettevalmistatud instseneeringutes, lühikestes dialoogides.
  3. Näidata õpilastele ja tulevikus muuta traditsiooniks ühiste õppeürituste korraldamine koostöös teiste õppeasutuste algklasside õpilaste ja õpetajatega.

Projekt on mõeldud meie kooli 1.klasside õpilastele, aga projektiga on ühinenud ka 2.b ning 3.c klasside õpilased, külla ootame ka õpilasi Sillamäe Eesti Põhikoolist ning Ahtme gümnaasiumist. Tähtsad projektiosalejad on ka lapsevanemad, kelle aktiivset osalemist ootavad õpilased väga!.


Mis meil plaanis on?
Projekti esimesel etapil tutvuvad õpilased mängude ajalooga, külastavad Sillamäe muuseumit, kus nendele viiakse läbi muuseumipedagoogika tund teemal "Vanad mängud ja mänguasjad", tutvuvad erinevate eesti ja vene mängudega.
Edaspidi ootab õpilasi suur töö, vanemate ja õpetajate toel valmistavad nad ette 30.novembri üritust, mille käigus iga klass näitab  mänge tutvustavat insteneeringut, valmistab ette töötuba, kus kõik soovijad saavad proovida ennast erinevates mängudes.
Sellega projekt ei lõpe! Projekti viimasel etapl intervjueerivad õpilased oma vanemaid, vanavanemaid ning koguvad infot vanade mängude kohta, võrdlevad neid raamatus esitatud Virumaa mängudega, teevad mängude kirjelduste juurde oma joonistusi ja illustratsioone.
Projekti  tulemusena peab ilmuma väike raamat, mis tutvustab  meie vanemate ja vanavanemate populaarsemaid mänge, tuues võrdlusi Virumaa mängudega. Raamatut kaunistavad lastejoonistused.
Loodame  nii õpilaste  kui ka vanemate ja vanavanemate aktiivsele osalemisele!

!
Kui Teil on mingi huvitav mäng meeles, mida te ise mängisite või mida mängisid teie vanemad/vanavanemad ning teie arvate, et see mäng peaks saama teise elu, võtke meiega ühendust kas telefoni teel 55663209 või e-maili teel: imeljakova@gmail.com. Meie õpilased kuulavad teid hea meelega, panevad mängukirjelduse ja reeglid kirja ning  avaldavad oma raamatus.
Täname ette koostöö eest!



Projekti toetavad!


No comments:

Post a Comment