KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Sunday, March 10, 2024

Uus rahvusvaheline koostööprojekt "Inklusiivsed õppemeetodid rikastavad meid" Leedu kooliga "Pääsuke" Lazdijai linnast.


2023-2024 õppeaastal käivitus uus rahvusvaheline koostööprojekt meie kooli ja Leedu kooli-lasteaia vahel Lazdijai linnastKregždutė“ („Pääsuke“), Põhjamaade fondi Nordplus toetusel. Projekti kaasatakse mõlema kooli õpetajad ja haridusosakonna esindajad, et arutada ja jagada kogemusi kaasava hariduse valdkonnas, tutvuda mõlema kooli õpilaste erivajaduste toetamise süsteemidega, tutvustada meetodeid töötamiseks erivajadustega lastega ja luua digitaalne toode, mille kasu ja ideed võiksid olla kasulikud ka teistele erivajadustega lastega töötavatele õpetajatele.

 


25.02 kuni 02.03 toimus projekti esimene osa, mille raames Sillamäe kooli õpetajate ja töötajate delegatsioon, samuti Sillamöe Huvi-ja Noortekeskuse  "Ulei direktor ja Sillamäe linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna spetsialist sõitsid Leetu, et tutvuda mitte ainult Leedu haridusasutuste inklusiivhariduse süsteemiga, vaid ka ammutada uusi kogemusi, arutada aktuaalseid küsimusi kaasava hariduse  valdkonnas kolleegidega, tutvuda organisatsioonide ja meetoditega, mis täiendavad koolide toetussüsteeme. Eesti delegatsiooni liikmed tutvusid kooli-lastaiasPääsukeinklusiivõppe meetoditega, jälgides tegevusi nagu keraamika, eriline matemaatikatund, muud kollegide poolt planeeritud  haridustegevused. Samuti osalesid nad arutelus emotsioonide juhtimise tähtsuse üle eelkooliõppes ja külastasid inklusiivhariduse teemalist koosolekut.

Eriti meeldejääv oli kohtumine Lazdijai piirkonna aselinnapea ning  linna haridusosakonna töötajatega. Koos partnerkooli kolleegidega uuris meie delegatsioon Lazdijai kultuuripärandit, osales loovates töötubades, sealhulgas ingli valmistamises Rudamina käsitöökeskuses, ja osales joogatundides, kus instruktor tutvustas läbi praktiliste tegevuste harjutusi lastele, mis soodustavad keskendumist ja lõdvestumist. Veisiejai Perekeskuse sensoritoa külastus ja haridussessioonid Druskininkais, sealhulgas naha kaunistamine ja leedu traditsioonilise šakotise (leedu traditsioonilne magustoit) demonstratsioonküpsetamine, rikastasid meie kogemust.

 


Reisi kulminatsiooniks oli Leedu Mere Muuseumi ja Delfiiniteraapia Keskuse  külastus Klaipėdas, kus osalejad said tutvuda delfiiniteraapia meetoditega, samuti külastada VšĮ „Elgesio Sprendimai“ keskust, mis tegeleb autismi ja arenguliste emotsionaalsete häiretega lastega.

 

See visiit mitte ainult ei soodustanud teadmiste ja kogemuste vahetust eri riikide pedagoogide vahel, vaid rõhutas ka inklusiivhariduse tähtsust, kunsti, teraapia ja kultuurivahetuse mõju õppeprotsessi rikastamisele. Projekti osalejad naasid koju uute ideede ja inspiratsiooniga edasiseks inklusiivhariduse arendamiseks oma riikides. Aprilli alguses tuleb Eestisse delegatsioon Leedust, et tutvuda meie inklusiivhariduse süsteemi ja erivajadustega lastega töötamise meetoditega.

Täname korraldajaid ja kõiki kolleege!

Mõned pildid:

























No comments:

Post a Comment