KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Friday, November 15, 2019

Uurimuslik lähenemine loodusõpetuse tundides 1.-3.klassides


Õppida loodust tundma ja seda analüüsima  eesti keeles ei ole 1.-3.klasside vene lastele nii lihtne, kuna nemad peavad keeleliste konstruktsioonide kõrvalt omandama ka ainet ning õppima seoseid looma ja anlüüsima. Avastusõpe, uurimuslik lähenemine ja põnevad praktilised ülesanded ning katsed aitavad protsessi lihtsamaks ja huvitavamaks muuta.


3.klassides, näiteks õppisid lapsed teemat „Seened“, kasvatades ka oma „hallitusseent“ ning  teema „Bakterid“ õppides tegid näitlikku katset, kus bakterite rollis oli hoopis must pipar, mille „levikut“ edukalt peatas käteseebi kasutamine.
 
    
Teise klassi õpilastele aga meeldis täita loovülesannet teemal „Minu unistuste park“, mille käigus joonistasid nad oma unistuste parki, milles pidi kindlasti kasvama 3 lehtpuud, 2 okaspuud, 3 põõsast. Kõiki neid nimetasid nad eesti keels, tutvustades oma joonistust teistele.

          

Esimeses klassis aga arutati, kuidas värviline maailm aitab loomadel ennast kaitsta, mõnedel aga teisi loomi hoiatada, kordasime vikerkaare värve ning värvide segunemist põnevate katsete „Sammuv vesi“  ja „Magus Vikerkaar“ abil.

                                  

No comments:

Post a Comment