KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Sunday, November 10, 2019

Virumaa pärimusmuusika tund meie koolis!


8.novembril toimus meie koolis tasuta Virumaa pärimusmuusika koolikontsert! Virumaa koolikontsertite muusikaline koosseis on nii põnev, sest Miila  külast pärit Martin mängib Eesti lõõtspilli, mis on üks väheseid  pille, mille mängutraditsioon on säilinud.  Haljala alevikust pärit  Tõnist võib seevastu pidada eesti pärimusmuusika löökpilli  traditsiooni üheks algatajaks, sest arhiivis pole pea ühtegi Eesti  pärimuslikku löökpilli salvestatud. Ta on loonud unikaalse  folktrummikomplekti ning omanäolise mängustiili. Ja kui ansamblis  kõlab ka kontrabass, siis on pidu alati palju kobedam, sest nii see  lihtsalt on ning selle eest hoolitseb Rakverest pärit Taavet.  Taavet Niller on lõpetanud Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia  Jazzmuusika osakonnas kontrabassi eriala laiale üldsusele on ta  tuntud ansambel Curly Stringsi kontrabassimängijana.  Tõnis Kirsipu on esimene diplomeeritud pärimusmuusika löökpillimängija  Eestis, kes on loonud unikaalse folk-trummikomplekti ning omanäolise  mängustiili. Tõnis on  musitseerinud erinevates koosseisudes nagu Ukerdajad, Estonian Folk
> Orchestra, Ars Apta, VonKuusk, DuoMalva & Kirsipu, Phosphorus Trio  jpm.  Martin Müller on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning  töötab Tapa Muusika- ja kunstikoolis lõõtspilli õpetajana. Õpilastega  koos on antud nii mõnigi kontsert. Martin alustas oma muusiku teekonda  Lääne-Virumaalt, Miila külast, kuhu ta nüüd on oma pillimänguga taas  tagasi jõudnud, et nakatada Virumaalasi kaasahaarava lõõtsamuusikaga. 

Kõige ägedam oli see, et kontserdil olid õpilased aktiivsed osalejad, mõned said isegi mõnda pilli ise mängida, kõik õppisid Virumaa laulu rütmi ja proovisid kaasa laulda.

Täname korraldajaid, muuskuid ja toetajaid ja ootame veel külla! See  on väga ilus ja kasulik projekt!
















Mõned pildid ja väike video kontserdilt:



                      

No comments:

Post a Comment