KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Sunday, December 7, 2014

Kolleegidele külla!

27.novembril Sillamäe linna delegatsiooni koosseisus osales meie kooli projektijuht Irina Meljakova, huvijuht irina Ganzeva ja muusikaõpetaja Jelena Trubina rahvusvahelisel eesti-vene seminaril, mille nimetus oli "Tunnivälise tegevuse korraldamine õpilaste anete avastamiseks ning ainetevaheliste seoste loomiseks." Sellist seminari korraldas meie sõber Kingisepa linna kool number 3.
Millised muljeid me saime ja millised kogemused saime kaasa:
Sillamäe linna delegatsiooni koosseisus oli nii Sillamäe Linnavalitsuse esindaja Riho Kutsar kui ka teiste õppeasutuste esindajad (Sillamäe kannuka Kool, Sillamäe Gümnaasium, Sillamäe Vanalinna Kool).
Õppeseminari programm oli väga tihe ja uusi muljeid ning kohtumisi täis.
Organisaatorid võtsid meid väga soojalt vastu.. peale Sillamäe linna esindajaid oli ka Narva ja Aseri esindajaid. Kingiseppa kool № 3 teeb pidavt koostööd Eesti õppeasutustega, meie kool on ka nende sõber, oleme teinetesie juures käinud  kogemuste vahetamas. Võime julgelt öelda, et koostöö areneb ja muutub tugevamaks.
Vaatamata sellele, et  meie koolid asuvad üsna lähedal, kui arvestada kilomeetreid, on meie haridussüsteemid suhteliselt erinevad ning meil on mida teineteiselt õppida.
Seminari avas kooli direktor Galina Nevskaja, kes tervitas osalejaid. Õppealajuhatajd tutvustasid koolivälise tegevuse mudeli ja selle rakendamist koolis.

Seminar ei olnud vaid teoreetiline, osalejad said töötada 2 kümnest töötubadest oma valikul. Töötubade valdkonnad olid järgmised: projektitegevused, teatritegevus koolis, tööõpetuse rinevad meetodid ja teised huvitavad meetodid ning tegevused, mida kollegid edukalt rakendavad oma töös.
Ülemisel pildil on näidatud ühe töötoa käik, kus osalejad pidid esitama oma stsenaariumi tuntud muinasjutule "Tuhkatriinu"..
Pärast töötubades osalemist toimus ümarlaud, kus kõik said  jagada oma muljeid ja arvamust. Kooli õpilased rõõmustasid meid oma ettevalmistatud kontserdiga.
Kingiseppa koolis on olemas koolivrm, esimese klassi õpilastel on see näiteks ruuduline, päris ilus.





 Oleme korraldajatele väga tänulikud ning ootame neid külla!
Oleme kindlad, et loominguline koostöö annab oma häid tulemusiУверены, что дружеское творческое сотрудничество обязательно будет приносить свои плоды!

P.S.
Õpilasd on aga väga kreatiivsed igal pool, näiteks nagide leiutamise osas :)





No comments:

Post a Comment