KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Monday, December 22, 2014

Projekt "Mängime koos!, mis kutsub esile südamesoojust ja inimlikkuse arendamist.

Sellel õppeaastal pedagoogi Jelena Bõstrova (tema töötab erivajadustega lastega, SVK aastaõpetaja 2014) algatusel käivitus projekt  lihtsa nimetusega "Mängime koos!", vaatamata lihtsale nimele, on see projekt sügava sisuga.

See projekt on üks südantliigutavaim, milles osalevad 4.b klassi õpilased (juhendaja J. Trubina) ning erivajadustega õpilased.

Projekti ei toeta  fondid, see käib tagasihoidlikult ilma suure meedia tähelepanuta ega haara palju osalejaid.

AGA
see on üks projekte, mille kohta ei sooviks ma kirjutatada  tavaline teade blogisse, vaid emotsioaanlne postitus, mis kajastab ka osalejate emotsionaalset külge.

SEST

kui juuni lõpus pöördus minu poole pedagoog Jelena Bõstrova oma projekti ideega, ei tundnud ma erilist entusiasmi ega uskunud, et selline proijekt võib pakkuda erilist huvi tavaklassi õpilastele. Lastel on ju niigi palju  põnevaid asju ja tegemisi.

Kuigi  sügisel kirjutasid õpetajad mulle sellest, et  projekt kulgeb ilusti ning tavaklassi õpilased käivad huviga õppetundides koos erivajadustega lastega, ootavad neid kohtumisi ja isegi meisterdavad koos.  Uudishimu pärast  otsustasin külastada nende õppetunde.

Olen nii ülirõõmus, et sain osaleda nendel kohtumistel ja olin lubatud saada sellise isaäraliku meeskonna osaks. Selles grupis osaledes, tulevad esiplaanile inimlikkus, tolerantsus, heatahtlikkus.

Õppetunnid toimuvad kord nädalas esmaspäeviti ning iga kord on olemas eriline teema , nagu näiteks Sügise värvid, Talvine muinasjutt jt. Tundides kasutatakse erinevaid meetodeid, materjale mesiterdamiseks, kuid igas tunnis on nn oma rutiinid, mis sisaldavad oma tunnete analüüsi ja väljaütlemist.
Tänapäeval on lastele väga tähtis emotsioonide tunnetamine, analüüs ja oskus neid vajadusel hoida, nende jaoks on tähtis ka tunda vastutust  ja hoolitseda teiste eest.

Projekti käigus valminud töödest on nad teinud näitused ning nende tööde puhul on tähtis just ühine koostöö, iga maal on optimismi ja soojust täis. Projekt jätkub ka teisel poolaastal.

Kõik, kes soovivad aidata, võib tuua huvitavaid mänguasju ja õppevahendeid meile ning meie edastame neid erivajadustega õpilastega klassiruumi.

Pilte projektist:



























No comments:

Post a Comment