KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Monday, December 8, 2014

Võtmesõnaks on koostöö!

Haridusprogrammi "Ettevõtlik kool" hõbe- ja kuldtaseme saavutanud Sillamäe linna haridusasutused lasteaed "Päikseke" ja Sillamäe Vanalinna kool  on alati hoidnud sõprussidemeid ning sellel aastal said nad korraldada suurepäraseid ühiseid töötubasid, mille käigus õpetasid koolilapsed väiksematele sõpradele loomingulisi võtteid, meisterdamist ja  vahel ka väikeseid kavalusi.
Kooli- ja lasteaia laste ühine koostöö võimaldas kooliõpilastel tunda ennast õpetaja rollis, osata edasi anda oma kogemusi ja oskusi, töötada ühtse meeskonnana, õppida organiseerima meeskonnatööd ja arvestama teiste soovide ja arvamustega.
Väiksemad  õppisid omakorda, kuidas käsitsi valmistada paberit, meisterdada lihtsamatest ainetest (jahu, sool, vesi) mänguasju ja õppevahendeid ning  vaatasid suuremaid vaimustusega, püüdes oma häbelikkusega hakkama saada.
Põhjalikumalt sooja ja kasuliku koostöö tulemustest saate lugeda siit:

21. novembril  tulid Sillamäe Vanalinna Kooli 4.c klassi õpilased oma õpetaja Jelena Barmotina juhendamisel hea tujuga ja vaalike materjalidega lasteaia rühma "Päevalilled", kus õpivad lapsed vanuses 5-6 aastat, et jagada oma oskusi paberi käsitsi valmistamise osas..
Peale 19 lasteaia lapse, kes olid protsessi väga haaratud,  said kaasatud ka lasteaa pedagoogid ja isegi juhtkond. Kuidas teisiti, kui töötuba juhivad õpilased olid nii veenvad ja jutustasid nii põnevalt!Koolilapsed näitasid ja suunasid, aitasid ja ergutasid töötoa osalejaid paberi valmistamise protsessis.
Pilte tööoa läbiviimisest saab vaadata   lasteaia "Päikseke" galeriist:
http://paikseke.ee/gallery/main.php?g2_itemId=48674

26.novembril olid Sillamäe Vanalinna Kooli õpilased jälle lasteaias "Päikseke". Seekord tulid 2.a klassi õpilased koos nende juhendajaga Valentina Jerofejeva  rühma "Mesilased", kus õpivad lapsed vanuses 3-4 aastat ning tõid kaasa ka kingitused, mida kooli õpilased  valmistasid projekti "Koos muudame maailma" raames.
Mõne kuu jooksul valmistasid Sillamäe Vanalinna Kooli 2.a klassi  ja hariduslike erivajadustega õpilased õpetaja Viktoria Frolenkova juhendamisel   õppevahendeid ja mänguasju soolasest taignast. Nii said valmis näiteks vikerkaarte komplektid värvide õppimiseks, suured helmed peenmotoorika arendamiseks, puuviljade komplektid puuviljade nimetuste õppimiseks jpm.

Töötoa käigus meisterdasid väikesed lapsed koos koolilastega soolasest taignast tigusid, kringleid, uurisid kõiki kingitud õppevahendeid ja suveniire.

Töötoa hinnalisimaks tulemuseks oli sõbralik töine õhkkond, kogemuste jagamine  ja  omavaheline suhtlemine.
Mõned pildid töötoa läbiviimisest:



















































No comments:

Post a Comment