KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Sunday, August 11, 2024

Sillamäe Vanalinna Kooli haridustöötajate osalemine Erasmus+ programmides (koolitusel) Kreekas

 

Sillamäe Vanalinna Kooli õppealajuhataja Jekaterina Aleksejeva, kehalise kasvatuse õpetaja Dmitri Vinogradov ja HEV-koordinaator ning eripedagoog Marianna Gaevaia osalesid juuli lõpus Corfu saarel, kahe Erasmus+ programmi raames toimunud koolituse kursustel.

Osalemine toimus projekti raames, mille aluseks on Erasmus+ akrediteering üldhariduses, ja mille eesmärk on pakkuda õpetajatele võimalusi oma professionaalseks ja isiklikuks arenguks.

Kehalise kasvatuse õpetaja Dmitri Vinogradov osales nädalapikkusel kursusel "Gamification", mida korraldas Andrioti School. Koolitus keskendus mängupõhise õppimise meetoditele ja pakkus osalejatele uusi teadmisi, kuidas kasutada tehnoloogiat ja innovatiivseid lahendusi õpilaste motiveerimiseks ja kaasaegsete õpetamismeetodite rakendamiseks. Meie õpetaja õppis looma haridusmaterjale  veebitööriistade abil, arendas oma enesekindlust  tehnoloogia kasutamisel ning omandas oskusi, mis aitavad kaasa kriitilise ja innovatiivse mõtlemise arendamisele. Lisaks võimaldas see kursus tal parandada oma inglise keele oskust ja arendada rahvusvahelist suhtlemist.

Sillamäe Vanalinna Kooli õppealajuhataja Jekaterina Aleksejeva ja HEV-koordinaator  ning eripedagoog Marianna Gaievaia võtsid osa koolitusest  "Going Green: Outdoor Education for Sustainable Development".  

Selle koolituse eesmärk oli integreerida haridusse erinevaid praktikaid, mis on suunatud keskkonnateadlikkuse kujundamisele. Kursuse teema on kahtlemata aktuaalne ja õigeaegne, kuna keskkonnaprobleemid mõjutavad kogu maailma ja nende lahendamine on võimalik ainult siis, kui kõik planeedi elanikud omandavad teadliku ja säästva suhtumise ümbritsevasse keskkonda.

Õppeprogramm viidi läbi Andrioti Schoolis, mis on tuntud oma rahvusvaheliste haridusprojektide ja keeleõppe kursuste poolest. Kursusel osalesid ka õpetajad Bulgaariast, Hispaaniast, Leedust ja Poolast, luues sõbraliku ja mitteametliku õpikeskkonna, mis võimaldas mitte ainult omandada uusi teadmisi ja oskusi, vaid ka saada väärtuslikku kogemust rahvusvahelise suhtluse ja kogemuste vahetamise alal. Lisaks said osalejad võimaluse parandada oma inglise keele oskust.

Kursus sisaldas nii teoreetilisi kui ka praktilisi õppetunde, mis toimusid nii Andrioti Schooli klassiruumides kui ka Corfu linna maalilistes kohtades, nagu Mon Repo mõis, linnapark ja eukalüptisalud Joonia mere rannikul. Kursuse tegevused keskendusid loova ja innovatiivse mõtlemise arendamisele hariduses, uute tehnoloogiate kasutamisele ning mitteametlike lähenemisviiside rakendamisele õppeprotsessis. Osalejad said teadmisi ja oskusi taaskasutuse (upcycling) tehnoloogiate rakendamisel, mis võimaldab neil tulevikus neid teadmisi kindlamini õppetöös kasutada ning inspireerida noori suunama oma elustiili keskkonnateadlikkuse poole.

 

Kursuse käigus omandasid osalejad praktilisi soovitusi, mis aitavad koostada tegevuskavasid "roheliste" praktikate hindamiseks ja analüüsimiseks oma koolides, samuti koostada õppetundide plaane, mis on suunatud keskkonnakriiside teadlikkuse tõstmisele ja keskkonnateadlikkuse kujundamisele õpilaste seas.

Eriti väärib esiletõstmist mitte ainult õppetöö, vaid ka kultuuriprogramm, mille korraldas vastuvõttev organisatsioon. Selle raames külastati Corfu linna ajaloolisi vaatamisväärsusi, sealhulgas vanalinna kindlust Palaio Frourio ja Bütsantsi kultuuri muuseumi. Lisaks toimus projekti raames osalejatele traditsiooniline Kreeka lõunasöök ühes vanalinna tavernas, kus sai maitsta kohalikke roogasid ning tutvuda saare elanike kultuuri ja tavadega.

Sillamäe Vanalinna Kooli õpetajate osalemine Erasmus+ programmides Kreekas oli äärmiselt väärtuslik nende professionaalse ja isikliku arengu jaoks. Nad omandasid uusi oskusi ja teadmisi, mida saab rakendada igapäevases õppetöös, ning laiendasid oma silmaringi rahvusvahelises keskkonnas. Rahvusvaheline koostöö ja kultuuridevaheline suhtlemine andsid osalejatele uusi ideid ja inspiratsiooni, mida saab rakendada nii kooli kui ka kogukonna tasandil. Nende kogemused tõstavad kindlasti kooli õppetöö kvaliteeti ja innustavad ka teisi õpetajaid osalema sarnastes rahvusvahelistes projektides.