KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Wednesday, September 20, 2023

Uue õppeaasta esimene küllasõit Mäetaguse sõprusklassi sõpradele

 


19. septembriks kutsusid Mäetaguse sõbrad meid osa saama nende koolis toimuvast eesti pärimusmuusikat tutvustavast kontserdist "Pärimuslabor." Eesti Pärimusmuusika Keskuse muusikud esitasid ja rääkisid lugusid just Ida-Virumaalt ning mainisid sealjuures, et just siinse maakonna põliselanikud on eesti rahvapärandi laegast rikastanud eriti ägedate lugudega. 
Kokku tutvustati meile 6 erinevat pilli, räägiti päris detailselt ära, kuidas neid mängitakse ja osasid neist lubati ka ise proovida ja muidugi lubati lugudele kaasa plaksutada ja trampida (viimane kaasaelamise viis sündis publiku enda seast ja oli ise justkui omaette rahvalaulu sündimismomendiks, kus kuulajaskond hakkas spontaanselt oma muusikat kaasa tegema olemasolevate vahendite - jalgadega.)
Jäädvustasime mälestuseks muusikutega ka ühispildi ja suundusime vaatama kooli puravike näitust. Jagunesime segapaaridesse sõprusklassi liikmetega, saime kinnistada teadmisi just äsja loodusõpetuse tunnis õpitud seente teemal koolist kaasa võetud küsimustikku täites ja natuke jälle harjutada omavahel eesti keeles rääkimist. Mängisime ka klassiruumis interaktiivseid võistlusmänge ja muidugi sõitsime tõukeratastega juba tuttaval aga endiselt ägedal tõukerataste rajal.

Täname Haridus - ja Teadusministeeriumi, mille toel neid vahvaid sõite teha saame.
Muidugi eriti suur täna sõprusklassi klassijuhatajale Gerli Mägile toredale kontserdile kutsumise eest! 

Projektiõpetaja Pärle, klassiõpetaja Olga ja 3.b klassi õpilased

Pildid:









No comments:

Post a Comment