KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Friday, May 27, 2016

Eesti keele mitteformaalset õpet toetavad tegevused ja õppesõidud


Seal aastas koostas Vanalinna kooli eesti keele ainesektsioon eesti keele mitteformaalset õpet toetavate tegevuste plaan, mida toetab rahaliselt Haridus-ja Teadusministeerium. Plaani koostamisel lähtuti vajadusest tõsta õpilaste motivatsiooni eesti keele õppimise ja kasutuse tegelikus elus vastu ning ka eesti rahva kultuuri ja kirjanduse vastu.

Tegevuste hulka kuuluvad nii täiendõppimised, interaktiivsete ja uudsete õppevahendite kasutamine kui ka õppesõidud.
13. ja 20.mail toimus 2 huvitavat õppesõitu, põhjalikumalt nendest:
13. mail toimus kõikide 6.klasside jaoks õppesõit Lõuna-Eestisse, mille käigus külastati Alatskivi losssi ja lähedal asuvaid muuseume. See ei olnud tavaline turismisõit, vaid hoopis põnev õppekäik, õpilastel oli oma tunniplaan:
-kirjandustund Liivimuuseumis 
-muusikatund Tubina muuseumis 
-ajalootund Alatskivi lossis 
-loodusõpetuse tund looduskeskuses 
Pärast Alatskivi lossi kooli suundusid nad Taevaskotta, kus toimus jalgsimatk „Viimse Reliivia radadel“. Õppekäigu plaani koostati lähtudes õppekava teemadest ning osalejatel oli vaja täita  TÖÖLEHT
                                                          

20.mail toimus õppesõit Tallinna Vabaõhumuuseumisse, kus õpilased tutvusid eesti olmega, said tunda vanaaegse kooli atmosfääri, osaledes vaanaaegses õppetegevuses. Peale selle said õpilased täita orienteerumismängu ülesandeid vanalinnas ning  Kiek in de Kök bastionides.
                                 

No comments:

Post a Comment