Tunnis õpitakse tegema kergeid suupisteid, valmistatakse huvitavaid hommikusööke, katsetatakse viinereid mitmel moel, küpsetatakse omlette ning pannakse kokku palju muud põnevat. Iga roog saab kauni lõppviimistluse, sest nagu öeldakse – inimene sööb silmadega. Servimine ja kaunistamine on sama olulised kui maitse, ning lapsed saavad proovida, kuidas väikesed detailid muudavad lihtsa roa eriliseks.
Kõige selle juures toimub õppimine loomulikult – eesti keele oskus paraneb iseenesest, sest retsepte loetakse, instruktsioone kuulatakse ja koostööd tehakse eesti keeles. See on suurepärane võimalus keelt harjutada toetavas ja praktilises keskkonnas.
Kokanduse ringis valitseb alati hea tuju, loovus ja koostöö. Lapsed õpivad üksteist toetama, jagama tööülesandeid ja rõõmustama ühise saavutuse üle – olgu selleks siis eriti koheva omleti õnnestumine või kõige kaunimalt serveeritud amps.
Kõige tähtsam on aga see, et kokkamine toob rõõmu. Pannil praksuv heli, värvilised köögiviljad, soe naer ja lõpuks valmis roog – kõik see teeb kokanduse ringist koha, kuhu lapsed ootavad minekut suure elevusega.
Tuleviku väikesed kokad on teel – ja näevad seejuures väga suured välja!









No comments:
Post a Comment