KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Monday, November 25, 2013

Projekti "Virumaa Vanade lastemängude uus elu" aktiivne osaleja!





Meie projekt "Virumaa vanade lastemängude uus elu" jätkub ning varsti toimub projekti põhiüritus, aga täna tahaksime esitleda meie projekti üks aktiivsemaid osalejaid SVK 2. B klass ja nende klassijuhataja Olga Savina!
Oleks ebaaus rääkida, et 2. b klass ühines meie projektiga, sest tegelikult tekkis pilastel sarnane idee eelmisel aastal, kui nad olid veel 1.klassi õpilased.  Just siis otsustasid lapsed ja õpetaja, et tahaksid õppida vnavanemate javanemate vanu mänge ning mängida neid. Näiteks õppisid nad vne tuntud mängu "Kolechko, Kolechko", mis on eesti keeles lihtsa nimetusega "Tipimäng". Samas õppisid nad tuntumate lauamängude reegleid (kabe, doomino jt)):









Õppisid organiseerima ja läbi viima mänge värskes õhus:

















Eelmisel aastal käisid nad muuseumis, et tutvuda mänguasjade ajalooga, sellel aastal täiendasid nad oma teadmisi Sillamäe Muuseumis teemal õuemängud.





Kuigi vaatamata mängulisusele, ei olnud kõik algusest peale nii väga lihtne, näiteks oli vahepeal väga raske kaotada, mängida ühtse meeskonnana, olla kannatlik ja tähelepanelik. Aga just tänu sellele, et õpilased omandavad palju uusi teadmisi läbi mängudes osalemise, on nad sel aastal sõbralikumad ja tähelepanelikumad. Oskavad paremini arvestada teiste huvisid ja omapärasusi, saavad naljadest ja huumorist aru.









30.novembril, maakondlikul üritusel, mis on pühendatud vanadel Virumaa mängudele, näitavad nad ka oma üllatust, mille läbiviimiseks kasutavad enda valmistatud mänguvahendeid. Piilume natuke, kuidas nad selleks valmistuvad:

Väga tublid!


No comments:

Post a Comment