KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Thursday, December 12, 2013

Projekti "Virumaa vanade lastemängude uus elu" finaalüritus


30.novembril toimus meie koolis  projekti "Virumaa vanade lastemängude uus elu" fnnalüritus. Tänu osalejatele ja õpetajatele oli saalis üle 150 inimese ning üritus õnnestus! Lapsed ja vanemad veetsid suurepärast puhkepäeva, mängides koos  erinevaid mänge!
Mis oli ürituse kavas ja kuidas kõik toimus? Loe:
Maakondlikul üritusel osalesid Sillamäe Vanalinna Kooli 1.а, b, с, 2. b, 3. с klassid,  4.a ja 5.c klassi esindajad, Ahtme Gümnaasiumi algklassid (1. ja 3.klass) , samas külastasid üritust Sillamäe Eesti Põhikooli õpilasd koos vanemaega, Sillamäe Eesti lasteaia Pääsupesa lapsed vanematega, Sillamäe Avatud Noortekeskuse breik-tantsijad.
Üritus oli tinglikult jagatud kaheks osaks:
1. Teatraliseeritud kontserdiosa aulas
Lõbus Pippi Pikksukk ja tema sõbrad Tommi ning Anika kutsusid lavale teiste klasside õpilasi näitama erinevaid minilavastusi.


1.a klass tutvustas vaatajatele eesi mängu "Mooramehed", liisulugemist ning tuletasid meelde kullimängu.

2.B klassi õpilased koos oma õpetajaga Olga Slavina muutusid eredateks klounideks ning lõbustasid külalisis, kaasates neid erinevatesse mängudesse, nagu näiteks "Lõbus pall", "Lendab, ei lenda"



1. c klassi õpilased tuletasid meelde sellist vene mängu, mille nimetuseks on "Я монах в чёрных штанах", mis on sarnane eesti mänguga "Värvimäng".

Noored Avatud Noortekeskusest Igor Malõshevi juhendamisel  esitasid lõbusat lavastust breik-tantsu stiilis.


1.a klassi õpilased kontrollisid, kuidas külalised mäletavad vene mängu nimetusega  "Море волнуется раз..." ja kas nad oskavad mõistata ning mängida tipimängu.






3.c klass kutsus kõiki tantsima  Kaks sammu sissepoole...


Õpilased Ahtme gümnaasiumist esinesid naljaka lavastusega inimeste tervisest ja selle mõjust tujule ning mängusoovile.
2. Seiklus erinevates jaamades
Peale pidulikku osa aulas olid kõik külalised jagatud neljaks rühmaks, mis hakkasid liikuma juhendajate saatel nelja jaama poole.


-Spordimängude jaama valmistasid ette 1.b ja 1.c klassi õpetajad L. Salmijanova ja N. Grigorjeva. Siin said osalejad kontrollida oma osavust ja kiirust.




-meeskonna-ja teatrimängude jaama valmistasid ette 2.b klassi õpetaja ja tema abilised ning kooli praktikant Vitali. Seal said osalejad proovida oma jõudu teatraliseeritud mängus vene muinasjutu ainetel ning naljakates meeskonnamängudes. .



-lauamängude jaam, mida valmistasid ette õpetajad J. Barmotina, V. Jerofejeva ja V. Frolenkova, meelitas külalisis oma mitmekesisusega, siin said nad mängida nii lotot kui ka uut mängu Dobble, lauajalgpalli ja -tennist.




-jaam "Shoko Shok" pakkus külalistele magusat puhkepausi ning šokolaaditoodangu naudimist. Kõiki maiustusi valmistasid 7.D klassi õpilased koos oma õpetajaga Jelena Vershinina. Need, kes magusat ei tahtnud, said võtta žetooni näitamisel viineripiruka ja tassi teed.





Kõik üritusel osalevad klassid said auhinnaks erinevaid lauamänge, mis aitavad mitmekesistada õpilaste vaba aega huvitavalt ja õpetlikult.



Meid ootab ees  mängude kogumiku koostamise töö. Selleks palume vanemate ja vanavanemate abi- jutustage oma lastele mängudest mis olid teie lapsepõlves populaarsed ning meie teeme nendele illustratsioone ja kirjeldame neid oma kogumikus.

Projekti toetavad:








No comments:

Post a Comment