KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Wednesday, November 4, 2020

Lihtsamad robotid aitavad lahendada õppeülesandeid: Blue-Bot mesilased koolis!

  

2020.aasta kevadel ProgeTiigri seadmete taotlemise voorus sai meie kool osta mõned Blue-botide ja nende liikumiseks vajalike matide komplektid. Blue-botid on lihtsamad programmeeritavad robotid, mida kasutatakse nii lasteaedadas kui ka põhikooli algklassides, et õpetada lastele programmeerimise põhialuseid, struktureeritud tegevuse planeerimist, algoriitmilist mõtlemist, mitmekesistada õppetunde. Blue-boti saab programmerida nutiseadmega (Android, Apple) ning nendega tegelemine arendab laste matemaatilisi ja eneseväljendusoskusi, aitab paremini mõista põhjuse ja tagajärje seost.   

Õpilaste kaasamine aktiivsesse tegevusse  ja raskusaste sõltub koostatud ülesannetest. Grupp kooliõpetajaid, kelle seas on nii algklasside õpetajaid kui ka eesti ja võõrkeele õpetajaid  koostavad erinevaid ülesandeid ning korraldavad Blue-Botidega õppetegevusi.

On neid õpetajaid ja klasse, kes tegelevad Blue-Bottide kasutamisega õppeprotsessist eelmisest aastast, näiteks logopeed ja eripedagoog Olga Shek kasutab programeeritavaid mesimumme nii individuaalõppes kõne arendamiseks kui ka kogu klassiga. Sel aastal viis ta läbi 3.a klassis vene keele õppetegevuse, kasutades selleks Blue-Bote.

 

 

 

3.a klass kordas matemaatilisi tehteid ning korrutamist klassiõpetaja Olga Andrejeva juhendamisel ning koostöös 4.b klassi õpilase Artjom Otdelnovi ja õpetaja Jelena Moskaltšukiga. Õpialsed õppisid algorütme koostama, roboti liikumist programmeerima.




Suurepäraselt integreerida Blue-botidega ülesandeid õppeprotsessi suutis ka õpetaja Olga Savina, kes viis läbi matemaatilisi oskusi arendavaid ülesandeid eriklassi õpilastega ning Jelena Moskaltšuk, korraldades HEV-õpilasele individuaalõpet.





Praktiliste ülesannete kaudu suureneb meie kogemus ning oleme kindlad, et targad mesimummud ilmuvad meil sagedamini nii õppetundides kui ka õpilasüritustel!


No comments:

Post a Comment