KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Tuesday, November 29, 2022

Iisaku Muuseumi Kadripäeva programmi külastus

 

28.novembril käis meie 2. b klass  koos oma sõprusklassi, Mäetaguse Põhikooli 2 klassiga Iisaku muuseumis, et kinnistada oma teadmisi eesti rahvakultuurist kadripäeva kommete osas.
Kuna teadmised olid meil lasteaia külastusest värsked, oskasid lapsed vastata nii mõnelegi programmi läbiviinud juhi küsimusele.
Ka rahvakombestikule kohaselt läbi viidud laulumäng "Need kadrid tulevad..." oli muusikatunnist tuttav ja võisime julgelt kaasa laulda ja tantsida.
Saime muidugi ka uusi, huvitavaid teadmisi eesti vanarahva mõtlemistest, töödest-tegemistest, kadririietusest, katri jooksmisest ja võimaluse valmistada endale peaaegu, et päris kadri kübara. 
Peale värvikat programmi sõitsime seal samas lähedal asunud Iisaku (Tärivere) vaatetorni.
Saime teada, et ümberkaudses metsas kasvavad ja elavad meile loodusõpetusest juba tuttavad taimed-loomad ja et torn ise asub päris kõrgel, 94 meetrit pealpool merepinda. Julgemad ronisid selle tippu ka ning tegid lühivideo paari - kolme eesti keelse lausega kokkuvõtvalt oma päeva kohta.
Saame öelda, et väljasõit vastas laste ootustele ja ka meie õpetajatena täname, et saame selliseid laste õppimist huvitavamaks tegevaid väljasõite teha.

Õpetajad Pärle Põltsam, Olga Savina

Pildid:















No comments:

Post a Comment