KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Friday, February 17, 2023

KOHTUMINE MÄETAGUSE SÕPRUSKLASSIGA

 


13.veebruaril meie 2.b klass koos oma klassiõpetajatega sõitsid Mäetaguse kooli, et kohtuda ja koos kokata oma sõprusklassiga!

Õpetaja Pärle kirjutas sellest päevast väikese  teate:

"13. veebruaril käisime külas oma sõprusklassil Mäetagusel.

See on meie jaoks juba natuke tuttavam koht, aga kooli kompleksi kuuluvat käsitöömaja pole me varem külastanud.
Algul ssitasime sealses 2.klassi klassiruumis oma koolis ettevalmistatud tanstu ja laulu ning küsisime üksteiselt küsimusi, et rohkem üksteisega tuttavamaks saada ja siis asusimegi teele käsitöömajja.
Põhjus, miks sinna läksime, oli väga lihtne- me tahtsime koos oma sõpradega tükeldada vajalikud puu-ja juurviljad (ja korrata ka nende nimetusi, kuna oleme toitudega seotud teemasid parasjagu eesti keeles ka õppinud mitu tundi), et valmistada endale lõunasöögiks tortillad ja puuviljasalat, rääkida natuke eesti keelt oma eesti rahvusest sõpradega ja lihtsalt veeta koos toredalt aega. Tegelikult oligi tore jälgida, kuidas lapsi ei sega rahvustevahelised erinevused, ja kui ka oli midagi, mida taheti üksteiselt küsida, ja mida veel eesti keeles ei osatud, aitasingi neil seekordse külastuse käigus ära õppida laused: "Kas võib võtta pirni?", "Kas võib võtta nuga?",  "Kas sa soovid tortillat?", "Kus on tee?" jne.
Katsime koos laua, sõime mitu-mitu tortillat ja mitu portsjonit puuviljasalatit vahukoorega, kinkisime üksteisele sõbrapäevakaardid koos heade soovidega ning võisimegi tänulikena korda läinud päeva pärast bussi peale minna.
Aitäh Jelena Trubinale, kes aitas lastel laulu õppida!
Aitäh Gerlile, meie sõprusklassi klassijuhatajale, kes väga suure ettevalmistustöö ära tegi!
Nagu mõtteid vahetasime- kohtume korra veel sel õppeaastal meie, Sillame Vanalinna Koolis :)

Pildid:
























No comments:

Post a Comment