KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Thursday, March 23, 2023

Keskkonnahariduse programmid: programm 3.klassile "Klaasi korduv töötlemine, klaastaara ökoloogia. Klaasmosaiigi meistriklass."

 


16.märtsil osalesid meie kooli 3.klasside õpilased Narva Käsitöömajas programmis "Klaasi korduv töötlemine, klaastaara ökoloogia. Klaasmosaiigi meistriklass."

Tegevuse käigus arutati  läbi klaasi utiliseerimise ja selle taaskasutuse teemad.  Klaasi taaskasutus ja ümbertöötlemine on vajalik meid ümbritseva looduse, taastumatute loodusvarade ja keemiliste elementide kaitsel, klaastoodete tootmisprotsessi odavnemisel. Tegevuse käigus said õpilased teadmisi klaasi keemilise koostise ja klaasi tootmistehnoloogia, klaasi hügieeniliste ja tehniliste omaduste kohta. Arutelu käigus selgusid klaastaara eelised ja puudused. Räägiti Eestimaal asuvatest tootmisettevõtetest ning töökodadest, mis on tegelenud ning tegelevad jätkuvalt klaastaara valmistamise ja ümbertöötlemisega. Demonstreeriti Eesti tootjate poolt toodetud klaastaara näidiseid. 
Õpilased said info klaastaara tehnoloogiast ning selle ümbertöötlemise etappidest. Samuti tutvuti klaastaara markeerimise põhimõtetega Eestis ja mujal maailmas. Praktilise tegevusena toimus  osalejatele klaasmosaiigi töötuba, mille käigus õpilased valmistasid vitraažklaasi jääkidest klassikalises klaasmosaiigitehnikas magneti.

Täname Narva Loomingulise arengu ja vabaaja keskuse „Gagarin” töötajaid huvitava tötoa läbiviimise eest!

Projekti elluviimist toetab KIK ja Sillamäe LV

Pildid:



















No comments:

Post a Comment