KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Thursday, December 21, 2023

Põnev jõuluretk Paide linna Ajakeskusesse Wittenstein: 4. a klassi õppekäik

 


Sillamäe Vanalinna kooli 4.a klassi õpilased avastasid hiljuti enda jaoks põneva ajaloolise retke Paide linna Ajakeskuses Wittenstein. Osaledes jõuluprogrammis "Jõulupidu läbi Eestimaa ajaloo", said noored õppurid mitmekülgse kogemuse, mis rikastas nende teadmisi Eesti ajaloost ning pakkus praktilist tegevust erinevates ajasturuumides.

Programmi raames avanes õpilastele võimalus mitte ainult kuulata, vaid ka ise osa võtta ajalooliste aegade tegevustest. Igal ajastul oli midagi erilist, olgu selleks siis mängimine, osalemine rüütlite turniiril või mitmekesiste roogade maitsmine. Õpilased kogesid käegakatsutavalt, kuidas jõulupidusid eri ajastutel peeti ning millised olid tolleaegsed jõuluroad.

Õpilastele eriti meeldis see, et lisaks teadmiste omandamisele oli võimalik ka praktiliselt kaasa lüüa. Programm tõi esile mitmekesiseid ajastuid ning rikastas õpilaste eestikeelset sõnavara.

Jõulupidu "läbi Eestimaa ajaloo" võimaldas õpilastel suhelda erinevate ajastute tegelastega, sealhulgas jõuluvanaga. Lisaks maitsesid noored sööke, mis olid inspireeritud meie esivanemate pidulikest toitudest. Aktiivne päev hõlmas ka tantsimist, laulmist ja piparkookide meisterdamist.

Ajalooline retk lõppes 90ndate retrodiskoga, tuues kokku mineviku ja tänapäeva lõbusal moel. Õpilased naasid koju mitte ainult uute teadmiste ja kogemustega Eesti ajaloost, vaid ka rõõmsate mälestustega meeldejäävast jõuluprogrammist. See oli kahtlemata hariv ja meeleolukas päev, mis jääb kauaks meelde.

Täname Sillamäe Linnavalitsust toetuse eest ja Ajakeskus Wittensteini töötajaid suurepärase programmi eest!

Pildigalerii:


















































































































































No comments:

Post a Comment