KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Saturday, March 9, 2024

Algas rahvusvahelise noortevahetuse Our World teine osa.

 



Sel aastal osaleb meie kool Slovakkia, Keenia ja Nigeeria noortega rahvusvahelises projektis. Esimene osa lõppes ja kõik osalejad said oma noortepassid Youthpass. 6. märtsil algas projekti teine osa, mis seekord keskendub teemale: "Toit: mis on sinu taldrikul?" Projekti raames osalejad:

  • Saavad kogemusi osalemisest rahvusvahelistes virtuaalsetes noortevahetustes Slovakkia, Keenia ja Nigeeria noortega,
  • Tutvuvad iga riigi toitumise eripäradega, saavad tuttavaks iga riigi rahvusretseptidega,
  • Arendavad oma suulist inglise keelt, digitaalseid oskusi ja meeskonnatöö oskusi. Praeguseks osaleb projektis üle 15 meie kooli 8.-9. klassi õpilase, samuti mõned teiste koolide õpilased, kes külastavad meie EFL klasse. Märtsis peab meie Eesti meeskond ette valmistama oma riigi presentatsiooni ja looma video, mis tutvustab mõningaid traditsioonilisi retsepte ja toitude valmistamist, noored on juba loonud oma isiklikud profiilid ja laadinud need projekti töökausta padletis. Projekti peamine virtuaalne töö toimub aprillis, kui iga osalev riik viib läbi virtuaalse kohtumise. Rohkem informatsiooni projekti kohta:
  • Projekti nimetus: My world- Your world – OUR WORLD , II VIRTUAL EXCHANGE – Food:What is on your plate? (  ERASMUS-EDU-2021-VIRT-EXCH  (Virtual Exchanges in Higher Education and Youth)

    Partnerid:  koordineerivad koostöös koolidega: Eesti (Vitatiim) , Kenya (ICYE Ke), Nigeria (ICYE Ng ), Slovakia (KERIC)

    Projekti kestvus: märts 2024 – juuni2024

    Toetaja/Fond: Erasmus +

    Projekti eesmärgid ja tegevused:

    Eesmärgid: 

    ·         ergutada noorte aktiivset osalemist ja võimaldada neil saada interkultuurilise ja rahvusvahelise kogemuse virtuaalselt;

    ·         kommunikatiivse inglise keele oskuse arendamine erinevatel teemadel (social inclusion, climate changes, small big change etc) ;

    ·         ergutada noori  kasutama erinevaid digitaalseid töövahendeid, arendada oma pädevusi;

     Iga virtuaalvahetuse käigus mõistavad noored inimesed "väikest suurt muutust", mis on lihtne samm, et teha (väike suur) muutus nende elus, mõne teise inimese elus või isegi nende kogukonna elus. "Väikeste suurte muutuste" teostamiseks moodustavad noored inimesed SMART Buddy'de paarid/rühmad, et üksteist toetada.

    Tegevused :

    Märts 2024:

    virtuaalne treening õpetajatele

    Õpilaste isiklike portfooliode koostamine

    06.03.24 YES1 (Esimene virtuaalne noortevahetus)

    * kohalik töö (teemade arutlemine, video kontseptsioon, riikliku virtuaalse noortevahetuse  läbiviimise ettevalmistamine, oma video retseptiga valmistamine)

    Aprill 2024:  4 virtuaalset noortekohtumist, iga riik juhib ühte (YES2,3,4,5)

    05.06.2024: „Väike suur muutus“ –tegevuste realiseerimine, video loomine

    virtuaalne noortekohtumine YES6 (projekti kokkuvõtted, tagasiside)

No comments:

Post a Comment