KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Monday, May 20, 2024

Sillamäe Vanalinna Kooli õpetajad uues reaalsuses: Erasmus+ Türgis

 

Aprillis 2024 osalesid kolm Sillamäe Vanalinna Kooli õpetajat – Irina Meljakova, Natalja Volossatova ja Irina Orlova – Erasmus+ “Educator’s Role in New Reality” õppeprogrammis Kapadookias, Türgis. See programm, mis toimus 15. kuni 19. aprillini, andis ainulaadse võimaluse süveneda kaasaegsetesse õpetamismeetoditesse, uurida läbipõlemise vältimise viise ja laiendada rahvusvahelist koostööd.   

Üks tähtsamaid eesmärke koolitusel – õppimiskogemus rahvusvahelises meeskonnas, meie rühmas oli haridustöötajaid Portugalist, Horvaatiast, Poolast ning programmi valmistas ette Türgi meeskond koostöös väga kogenud eesti koolitajatega! 


Sillamäe Vanalinna Kooli õpetajad osalesid aktiivselt aruteludes, seminaridel ja praktilistel sessioonidel, mis käsitlesid hariduse võtmeteemasid ja väljakutseid. Üheks põhiteemaks oli tänapäevaste strateegiliste prioriteetide ja statistika uurimine, mis aitas paremini mõista praegust olukorda haridusvaldkonnas. Erilist tähelepanu pöörati holistilistele ja õppijakesksetele lähenemistele, rõhutades inimese tähtsust õppeprotsessis.

Erasmus+ programm võimaldas osalejatel omandada mitmeid uusi meetodeid, mis on suunatud nii õpilaste kui ka õpetajate heaolu parandamisele. Uute tööriistade hulka kuulusid ideed ja praktikad, mis toetavad vaimset tervist ja aitavad kaasa hariduse jätkusuutlikule juhtimisele. Osalejad jagasid oma teadmisi ja kogemusi, mis rikastasid kõiki programmis osalejaid.

Programmi oluliseks osaks oli teadlikkuse ja teooria elluviimise praktika. Õpetajad uurisid holistilise lähenemise rakendamisvõimalusi, osalesid loovates töötubades ja arutlesid hariduse tuleviku üle. Programm hõlmas ka õppekäike ja kohalike õppeasutuste külastamist, mis aitas paremini mõista riigi konteksti ja kultuuri, koolitajad mõtlesid hoolega läbi iga detaili, andes põnevaid ülesandeid ka väljaspool ametlikku õppeprogrami, mils me pidime täitma õppekäikude ja ekskursioonide ajal.


Erilise koha programmis võtsid sessioonid, mis keskendusid läbipõlemise vältimise meetoditele. Osalejad said väärtuslikke nõuandeid ja tööriistu, et säilitada oma vaimset tervist, mis on eriti oluline tänapäevaste väljakutsete tingimustes. Arutelude ja refleksioonide käigus vahetasid nad mõtteid, kuidas kaasaegne haridus peaks muutuma ja arenema.

 

Rahvusvaheline koostöö, mis oli programmi lahutamatu osa, võimaldas osalejatel laiendada oma professionaalset silmaringi. Kogemuste vahetamine kolleegidega teistest riikidest rikastas nende teadmisi ja oskusi, mis leiavad kindlasti rakendust nende õpetamises.

 Irina Meljakova, Natalja Volossatova ja Irina Orlova osalemine Erasmus+ programmis oli oluline samm Sillamäe Vanalinna Kooli hariduse kvaliteedi parandamise teel. Uute meetodite omandamine ja rahvusvaheliste kolleegidega kogemuste jagamine aitavad muuta õppeprotsessi tõhusamaks ja jätkusuutlikumaks, vastates tänapäeva nõuetele ja väljakutsetele. Leidsime ka uusi partnerkoole Portugalist, Poolast ja Horvaatiast!


Fotod:


































No comments:

Post a Comment