KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Sunday, May 12, 2024

Pilootprojekti 3b klassi kevadine väljasõit

 

Kumb oli enne, kas kana või muna? Või olid enne hoopis dinosaurused? Ja mis peale neid veel Maa peal toimunud on?

Kõike seda asusime uurima 10. mail, kui 7:40 algas kooli juurest meie sõit AHHAA-keskuse ja Tartu Botaanikaaia poole.

Rännakuid ja avastusi erinevatel aegadel Maa peal toimunust ja avastatust pakkus AHHAA-keskuse püsiekspositsioon rohkete väljapanekutega.
Keskuse planetaariumi  dinosauruste filmist saime aga näites teada, et kuigi Maad tabanud asteroidi tekitatud kahjustuste järel hävines 75% elust (saja meetri kõrguste hiidlainete, maavärisemiste ja muude looduskatastroofide tõttu), on tegelikult sellest samast vähestest selles hävingus alles jäänud loodusliikidest arenenud praegune elu, mis on veel rikkalikum, kui  enne asteroidiga kokku põrkamist (muuhulgas selgus näiteks huvitav fakt, et tänapäeva linnud, keda siis veel polnud, on dinosauruste järeltulijad.)

Ääretult kaunis, juba värvikirev ja õitsev botaanikaaed lubas samuti kõndida erinevatest aegadest pärinevate puude, lillede ja taimede vahel, mõni neist samuti pärit juba dinosauruste aiast.

Märksõna "McDonalds" tõi meid muidugi kiiresti tänapäeva, sest just seal kinnitasime laste soovil keha.


Päeva kokkuvõtteks on tore tõdeda, et lastele meeldis kõige rohkem kõik. Minule meeldis, et lapsed proovisid endale MacDonaldsis eesti keeles süüa osta. Täiesti enda algatusel. 
Ja hinge jäigi kumama mõte, et kuigi vahel, ja eriti praegu, tabavad ja peatavad meid "asteroidid" ja kõik hävib, tõuseb sealt ühel päeval ikkagi elu. See on seaduspärasus juba maailma loomise algusest
Ja soovime kõigile 3b klassi õpilaste poolt rõõmsat kooliaasta lõpetamist!

Õpetaja Pärle ja õpetaja Olga

Pildid:






























No comments:

Post a Comment