KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Monday, June 3, 2024

Linnud meie ümber – Keskkonnahariduse programmide raames uus õppeprogramm 2. ja 3. klassidele

 


Sel aastal osalesid meie kooli 2. ja 3. klassid põnevas Keskkonnahariduse programmis  „Linnud meie ümber“, mida viis läbi Ida-Viru Linnuklubi.
 Õppeprogrammi käigus tutvusid õpilased süvitsi lindude eluga, nende rolliga elurikkuses ning õppisid neid paremini tundma ja jälgima.

Programm algas sissejuhatava vestlusega, kus arutati, millist rolli linnud elurikkuses täidavad ning kuidas nende tegevust jälgida. Seejärel lepiti kokku reeglid ning avatud küsimuste abil said õpilased jagada oma teadmisi ja kogemusi.

Järgnevalt anti lühike ülevaade sellest, kuidas linnud omavahel suhtlevad ja millest nad laulu abil "räägivad". Mõned julgemad said proovida lindude keeles kaaslastele midagi öelda, mis pakkus palju nalja ja avardas laste arusaamist lindude kommunikatsioonist.

Programm jätkus linnuliikide äratundmist kinnistava mänguga, mis aitas õpilastel erinevaid linde paremini meelde jätta. Seejärel tehti väike kuulamisharjutus, kus tutvustati antud perioodil laulvaid linnuliike.

Õppeprogrammi üheks põnevamaks osaks oli vaatlus- ja kuulamisretk. See korraldati vastavalt vanusele suuremates või väiksemates rühmades, kus eale kohaste mänguliste ülesannete kaudu said õpilased õppida linde märkama ja kuulama.

Lõpetuseks tehti kokkuvõte ja koguti tagasisidet, kus õpilased said jagada oma muljeid ja õpikogemusi.

See programm oli suurepärane võimalus meie õpilastele õppida loodust tundma praktiliste tegevuste kaudu ning suurendada nende teadlikkust keskkonna hoidmisest ja väärtustamisest.

Projekti toetab KIK ja Sillamäe Linnavalitsus

Pildid:


 


 

 

 

 
 















No comments:

Post a Comment