KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Sunday, October 13, 2024

Meie õpilaste osalemine õpirändes "Meie maailm" Slovakkia koolides

Tänu Erasmus+ programmi ja kooli konsortsiumi raames saadud akrediteerimise võimalustele osaleb meie üheksandike meeskond koos õpetajate T. Nikiforova ja I. Gantsevaga juba nädal aega rahvusvahelises õpirändes Slovakkia koolides.

Projektis osaleb 10 meie kooli õpilast, kellest paljud osalesid aktiivselt eelmisel aastal virtuaalses noortevahetuses Our World ning on ühtlasi ka õpilasesinduse aktiivsed liikmed.

Me avaldame suurt tänu meie partneritele:

sooja vastuvõtu, hästi korraldatud programmi, kultuuriga tutvumise ja projekti koordineerimise eest! Ootame teid põnevusega külla Sillamäe Vanalinna Kooli!

Enamikule meie noortegrupist on see esimene kogemus osaleda rahvusvahelises projektis Erasmus+ raames, ja selle projekti peamised eesmärgid on järgmised:

  • üldpädevuste arendamine rahvusvahelise noorteprojekti kaudu;
  • tutvumine Slovakkia haridussüsteemi, õpilaste, nende huvide ja koolieluga;
  • kultuuridevaheline suhtlus, tutvumine vastuvõtva riigi traditsioonide ja kultuuriga;
  • meeskonnatöö oskuste arendamine mängude, esitlustega ja aruteludega ning nende läbiviimine.

Projektis osalemise iga etapp on oluline: ettevalmistus, logistika, liikumisoskused teistes riikides, oskus leida vajalikku infot teises riigis, orienteerumine kohapeal, kultuuridevaheline suhtlus ja meeskonnatöö teiste koolide õpilastega. See hõlmab tundide külastamist, nende analüüsi, tagasisidet, õppereise ja kultuurikogemusi.

Meie õpilased alustasid oma teekonda bussiga Sillamäelt Riiga, lendasid Riia-Praha lennuga ja sõitsid seejärel rongidega Slovakkia koolidesse. Kohale jõudes võtsid kohalikud õpilased meie meeskonna vastu ning veetsid õhtu mitteametlikus keskkonnas, suheldes ja tutvudes. Järgmisel päeval veetsid meie õpilased terve päeva koolis, osalesid tundides, mängisid mänge, esitasid oma ettekandeid ja proovisid rahvustoite.

Mõne päeva pärast sõitsid meie õpilased rongiga teise linna, kus neid samuti oodati. Andrea ja tema õpilased olid ette valmistanud sisuka programmi: kooli juhtkonna ametlik kutse, riikidevahelised esitlused ja arutelud koolielust, vaba aja veetmisest ja noorte elustiilist, ekskursioon koolis, rongireis Trenčini linna, sealsete ajalooliste kohtade ja lossi külastamine, Slovakkia toidu tutvustamine ning osalemine inglise ja füüsika tundides.

Oleme väga tänulikud oma Slovakkia partneritele selle unustamatu koostöö eest! Ootame neid põnevusega külla ja oleme valmis tutvustama oma kooli ning jätkama suhtlust Eestis.

Pärast ametliku programmi lõppu veedavad meie õpilased veel ühe mitteametliku päeva Prahas, kus nad tutvuvad linna vaatamisväärsustega ja õpivad korraldama oma tegevusi võõras riigis.

Ootame õpilasi tagasi, et nad saaksid järgmisel nädalal Erasmus+ päevade raames koolis jagada oma uusi kogemusi!

Õpirände pildialbum:






























































No comments:

Post a Comment