KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Thursday, May 11, 2023

Luuletuste ilmeka lugemise konkurss 2023

 

  1. mail toimus Sillamäe Vanalinna Koolis 14. luulelugemise konkurss, kus osales 60 linna kooliõpilast. See oli tõeline luulepidu! Tavaliselt ei piirdu osalejad kindlate autorite ja žanritega. Lapsed valivad autorid oma maitse järgi, nii et kõlas nii klassikat kui ka kaasaegseid luuletajaid. Esimest korda võtsid võistlusest osa ka "Vodogray" ühenduse noored Larisa Žitniku juhtimisel. Lapsed tulid rahvuslikes kostüümides ja lugesid liigutavalt luuletusi ukraina keeles. Emakeel on maailma kõige ilusam keel ja oli meeldiv kuulata luulet nii vene kui ka ukraina keeles.

Kaasaegse ühiskonna tasemel ei ole suhtumine luulesse enam ainult esteetiline moment. Kurvastav tõsiasi on see, et enamus noori ei suuda luuletust mõista. Luuletusi tuleb õppida mitte ainult mälu tugevdamiseks, vaid ka esteetilise maitse arendamiseks. Üks olulisi ülesandeid konkursil on hea lugejamaitse kasvatamine ja luule kvaliteedi mõistmise oskus.

Suur tänu linna koolide õpetajatele, kes aitasid lastel võistluseks valmistuda. Need on: Julia Kuznetsova, Natalia Frolova, kes on aktiivselt osalenud luulepeo ettevalmistamisel ja korraldamisel 14 aastat, samuti Kannuka Kooli õpetajad: N. Kanarbik, S. Suslova, I. Kokareva, O. Bolshakova, Vanalinna Kooli õpetajad: A. Dmitrieva, E. Siroš, T. Smirnova, T. Bohan, O. Andreeva ja O. Savina.

Õnnitleme kõiki luulelugemise võistluse osalejaid ja võitjaid selle päeva, poeesia päeva, puhul Sillamäe Vanalinna Koolis.

Sündmuse fotod:

 



































 

No comments:

Post a Comment