KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Wednesday, May 31, 2023

Õppesõit Tartumaale: Palamuse muuseum ja Elistvere loomapark

 


30.05 2B  klassi õpilased lapsed käisid  Tartumaal. Külastati Palamuse muuseumi ja Elistvere parki. Enne Palamuse muuseumisse minekut tutvusid lapsed Eesti kirjaniku Oskar Lutsu loominguga: vaatasid filmi "Kevade" ja matemaatika tunnis arvutasid, mitu aastat tagasi õppis kirjanik Palamuse kihelkonnakoolis (128 aastat tagasi).

Palamusel käisid lapsed maakirikus ja vanas koolimajas. Mängiti õuealal ja seisati parvel. Vanas klassiruumis korraldati tund: kirjutati sulepeaga. Lapsed ütlesid, et tindiga kirjutamine on lihtne.

Kaasaegses muuseumihoones olid huvitavad ülesanded. Lapsed said hakkama  kõikide "katsumustega", mis olid kirjeldatud raamatus. Hämmastav, kuidas ühes kohas suudeti siduda minevik ja tänapäev!

Kuna meie tee kodust muuseumini ei olnud lühike, tegime peatuse Mustvees. Millised maitsvad pitsad küpsetasid meile kooli söökla kokad!

Aga käisime ka kohvikus "Sahver"

Kohvikus Sahver sai igaüks süüa enda poolt juba päev varem tellitud toitu. Igaüks sai nautida nii maitsvaid soolastoitusid kui suurt jäätiseporstjoni ja saiakesi ja kui kõhud täis said, asusimegi Elistvere loomapargi poole teele.

Loomapargis kohtusime päris oravaga, hundiga (kelle nimi oli koroonius, sest oli loomaparki jõudnud koroona ajal), karuga (kelle nimi oli Karoliina ja kes oli väga rahutu, et tema territooriumil tehti remonti ja püüdis eraldava aia tagant oma maale end tagasi kaevata), ilvesega (ja see oli ime, sest väga sageli juhtub nii, et ilves end külastajatele ei näita), põdrapulliga (kes oli toodud Lätist, sest sealses loomaaias polnud talle lihtsalt ruumi).  Põnevaid loomi ja nendega seotud lugusid oli teisigi, aga olime ka natuke juba väga meeldejäävast päeva poolest Palamusel väsinud ja kasutasime aega ka lihtsalt pildistamiseks ja muljete jagamiseks. Kuid oleme ikkagi tänulikud, et loomapargi giidil jagus kannatlikkust ja meelekindlust meiega ekskusriooni lõpuni eesti keeles suhelda ja infoletis ja juba ka kohviku kassas panime omalt poolt proovile aasta jooksul eesti keele tundides õpitud teadmised lemmikmeenete ja söögi eest tasumisel.
Täname Haridus-ja Teadusministeeriumi, kooli juhtkonda -ja meeskonda, toredat bussijuhti ja kalleid lapsevanemaid!

Pildid:
















































No comments:

Post a Comment