KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Friday, October 27, 2023

Ajareis minevikku: Kuidas 6A klass sukeldus 18.-19. sajandi eluollu Eesti Vabaõhumuuseumis Kultuurisaadikute programmi raames

 


18.oktoobril suundus 6A klass hariduslikule seiklusele, mis viis neid minevikku, ajastusse, kus elu oli palju keerulisem ja omanäolisem. Sihtkohaks oli võluv Tallinna linn, Eesri Vabaõhumuuseum  ja neie reisi eesmärgiks oli tutvuda eestlaste eluga 18.-19. sajandil ning uurida nende ehitisi ja tavasid.

Ekskursiooni esimene osa viis neid ajaloolisse külla, kus nad  said otseselt kogeda, kuidas inimesed sel ajal elasid, kui elektrit ei eksisteerinud ning kõik sõltus loodusest ja ilmast. Nad külastasid erinevaid maju, millest ükski ei olnud ehitatud ühegi naelaga. Autentne atmosfäär võimaldas neil isiklikult hinnata sellise elu ebamugavusi ja raskusi. Tundub, et ükski neist ei oleks valmis vabatahtlikult sellesse aega tagasi minema!

Haridusliku seikluse teine osa hõlmas grupimängu, mis kontrollis õpilaste maastikul orienteerumise oskusi kaardi abil. Kõik grupid tulid selle ülesandega toime, kuid eriti meeldis metsas jooksmine ja mõistatusi lahendamine poistele.

Kokkuvõttes jäid kõik õpilased rõõmsaks minevikku süvenemise ja oma esivanemate eluolu tundmaõppimise üle. Teel tagasi otsustasime endale lubada maitsva lõunasöögi McDonald'sis kui väike boonus meie ajaloolisele reisile.

Sellised hariduslikud reisid aitavad õpilastel paremini mõista ajalugu ja hinnata kaasaegseid mugavusi, mida me iga päev kasutame. Need loovad ka suurepäraseid mälestusi ja õpetavad neid meeskonnatööd tegema. 

Pildid:
 










No comments:

Post a Comment