KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Tuesday, November 14, 2023

9. a klassi õppekäik Tallinna Kultuurisaadikute programmi raames: eesti ajaloomuuseum, Filmimuuseumi programm

 


10. novembril oli 9.a klassil võimalus osaleda põnevas õppekäigus Tallinna Kultuurisaadikute programmi raames. Külastasime Eesti Ajaloomuuseumi ja Filmimuuseumi.

Filmimuuseumis osalesime hariva programmi nimega "Kuidas pildid liikuma saadi". See programm viis meid sügavale filmikunsti ajalukku, avades nii maailma kui ka Eesti filmimaailma saladusi. Uurisime, kes olid kõige esimesed filmitegijad, kus näidati esimest korda kino ning millised olid kõige esimesed filmid.

Muuseumitunni käigus avanes meie silme ees põnev maailm vanu filmilõike, mis kandsid endas aja hõngu ja filmikunsti arengut. See oli tõeliselt haarav ja hariv kogemus!

Programmi raames said õpilased ise käed külge panna ja luua oma tummfilmi. See oli fantastiline võimalus kogeda, kuidas filmiloojad aastaid tagasi oma loomingut valmistasid. Õpilaste loomingulisus pääses valla, ja tundide lõpus olime uhked oma valminud tööde üle.

Kokkuvõttes võib öelda, et õppekäik Filmimuuseumisse oli äärmiselt huvitav ja hariv. Saime teada palju uut filmimaailma kohta ning veetsime koos toreda päeva kultuuri ja ajaloo seltsis.

Õpilastele meeldis see külastus väga ning soovitame kõigil avastada filmikunsti võlusid Filmimuuseumis!

9.a klassi õpilased ja klassijuhataja N. Volossatova

Õpilaste poolt loodud film:


Pildid:


















No comments:

Post a Comment