KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Wednesday, November 15, 2023

Meie kooli prantsuse keele õpetaja täiendkoolitusel Nizzas

 


Üks meie kooli õpetajatest, Mari Fomins, otsustas veeta oma sügisvaheaja praktilisel täienduskursusel Prantsusmaal. Kursus, millel osales ka mitmeid teisi Eesti prantsuse keele õpetajaid, kandis nime "4C" (Loomingulisus, Kriitiline mõtlemine, Suhtlus ja Koostöö) ning toimus Nizza õpetajate akadeemias. 

See koolitus, mida toetas Eesti Prantsuse keele Õpetajate Selts (EPÕS) - APFEST apfest.ee, kes organiseeris Mari reisi ja osalemise kursusel, keskendus neljale olulisele kompetentsile, mida nimetatakse "4C-deks". Need hõlmavad loomingulisuse ja kriitilise mõtlemise oskusi, mida sageli peetakse õpitavateks ja rakendatavateks mis tahes klassis. Samuti rõhutati suhtlemise ja koostöö tähtsust, olles elulised oskused, mida õpilased saavad kasutada igapäevaelus ja tulevikus.

 Koolituse eesmärk oli mitte ainult pakkuda õpetajatele uusi teadmisi, vaid ka anda neile vajalik kindlus nende oskuste integreerimiseks oma õppekavasse ja koolikeskkonda. Praktilises õhkkonnas said osalejad rohkem aru sellest, mida need oskused tähendavad ja kuidas neid mitte ainult õpetada, vaid ka isiklikult kasutada, olgu siis loovuses, kriitilises mõtlemises, tõhusas suhtluses või koostöös.

"4C" kui lähenemine ja oskuste komplekt aitab meie õpilastel paremini kohaneda tänapäeva kiiresti muutuvas maailmas, julgustades samal ajal olulisi isiklikke omadusi, nagu uudishimu, enesekindlus, hool ja koostöö.






No comments:

Post a Comment