KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Monday, November 13, 2023

Mardipäeva Meeleolukas Tähistamine 3.C Projektiklassis

 


Tänavusel 9. novembril tähistasid innukad 3.C projektiklassi õpilased mardipäeva erakordse peoga oma õpetajate Svetlana Kazakova ja Elena Davudova juhendamisel.   Eelnevalt olid õpilased eesti keele ja muusika tundides süvenenud mardipäeva kommetesse, tutvunud mardisantide traditsioonidega ning meisterdanud maske.

Õppimine ja Loomine

Tundides osutusid õpilaste teadmised mardipäevast üllatavalt mitmekülgseks, kui nad vaatasid palju mardisantide esinemisi, meisterdasid loomingulisi maske ning jagasid omavahel kodus õpitud luuletusi ja traditsioonilisi mardilaule. Maskide valmistamine kujunes suurepäraseks platvormiks õpilaste loovuse ja kujundusvõime väljendamiseks.

Peo kõrgpunktiks kujunes aja, mil 3.C klass kogunes aulasse teise tunni ajal. Õpilased esitasid mardipäeva traditsioonilisi tantse, mänge ning laulsid santide laule.

Magusad Hetked Mardisantidena

Esinemise järel ei jäänud keegi tühjade kätega, sest jagati komme mardisantidele. Kõigile osalejatele oli see magus preemia nende pingutuste eest, luues mõnusa õhkkonna ja suurendades ühtekuuluvustunnet klassi seas.

Põnevust täis päev jätkus järgmisel päeval, kui 10. novembril sõitsid lapsed Iisaku Kihelkonna Muuseumi. Seal jätkus mardipäeva tähistamine traditsiooniliste rahvamängude, santide laulude ja maskide meisterdamisega. Lapsed nautisid eriti santide jooksmist ja kompvekkide saamist, tekitades naeratusi ja rõõmu kõigi nägudel.

Jääme põnevusega ootama järgmisi klassiüritusi ja seiklusi!

Pildid:














No comments:

Post a Comment