Õppeaastal
2023-2024 uurisid 9. klassi õpilased Prantsuse kööki. Minu arvates oli selle
teema loogiliseks lõpuks praktiline ülesanne: roogade valmistamine. Õpilased
valisid hääletuse tulemusena valmistada sarvesaiakesi ja šokolaadivahtu. Suur tänu kõigile 9. klassi
õpilastele, kes sellele vastutustundlikult lähenesid. Õpilased täitsid
praktilise ülesande koos, jagades omavahel kohustusi, näitasid loovust
valmistoidu kujundamisel, järgides samal ajal retsepti proportsioone.
Minu arvates toob
loovus ja loominguline lähenemine, samuti koostöö isegi ühe klassi raames,
haridusprotsessi positiivset tagasisidet. Tunnid muutuvad mitteformaalseks,
kusjuures õpilastel tekib suurem motivatsioon uue materjali õppimiseks praktilise
rakendamise kaudu. Selline lähenemine mitte ainult ei tee õppetunde
huvitavamaks, vaid võimaldab õpilastel kogeda teadmisi reaalses maailmas ja
näha, kuidas õpitut igapäevaelus rakendada. See omakorda suurendab nende huvi
õppimise vastu ning aitab kaasa tõhusamale ja sügavamale arusaamisele
õppematerjalist. Seega toetab loov ja praktiline haridus läbimõeldud
õpiprotsessi, mis mõjutab positiivselt õpilaste õpitulemusi ja nende üldist
koolikogemust..
Prantsuse köök on Prantsusmaal levinud toidutraditsioon. See on
saavutanud ülemaailmse kuulsuse peenemaitseliste, hoolikalt valmistatud ning
kaunilt serveeritud toitudega.
Pole ime, et
Prantsuse köök on suurel määral mõjustanud Euroopa toitlustamist ja paljud
tuntud toidunimetused pärinevad prantsuse keelest. Muide, Prantsuse toidud
kannavad tihti päritolu – maakoha, esmaselt valmistanud koka või seda toitu
eelistanud inimese nime.
Sarvesai (prantsuse keeles croissant) on võirohkest pärmilehttainast keeratud väike sai.
Sarvesaiu
süüakse kõige sagedamini hommikusöögiks. Need on eriti populaarsed Prantsusmaal ja Austrias.
FRANCAIS
La cuisine française fait référence à divers styles gastronomiques dérivés
de la tradition française. Elle a évolué au cours des siècles, suivant ainsi
les changements sociaux et politiques du pays. Le Moyen Âge a vu le
développement de somptueux banquets qui ont porté la gastronomie française à un
niveau supérieur, avec une nourriture décorée et fortement assaisonnée par des
chefs tel Guillaume Tirel.
La mousse au chocolat est un dessert dont la composition
traditionnelle comporte au minimum du chocolat et du blanc d'œuf, monté en neige. Elle peut parfois
être agrémentée de jaune d’œuf, de sucre ou de crème montée, d'épices ou
de zestes d'agrumes.
Un croissant est une viennoiserie à base d'une pâte levée
feuilletée spécifique,
la pâte à croissant, qui comporte de la levure et une proportion importante de beurre.
Le lien
( en francais): ❤️ Ma mousse au
chocolat - YouTube
Pildid:
No comments:
Post a Comment