KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Monday, November 13, 2023

Loominguline prantsuse keele tund 9.klassis

 



Õppeaastal 2023-2024 uurisid 9. klassi õpilased Prantsuse kööki. Minu arvates oli selle teema loogiliseks lõpuks praktiline ülesanne: roogade valmistamine. Õpilased valisid hääletuse tulemusena valmistada sarvesaiakesi ja šokolaadivahtu. Suur tänu kõigile 9. klassi õpilastele, kes sellele vastutustundlikult lähenesid. Õpilased täitsid praktilise ülesande koos, jagades omavahel kohustusi, näitasid loovust valmistoidu kujundamisel, järgides samal ajal retsepti proportsioone.

Minu arvates toob loovus ja loominguline lähenemine, samuti koostöö isegi ühe klassi raames, haridusprotsessi positiivset tagasisidet. Tunnid muutuvad mitteformaalseks, kusjuures õpilastel tekib suurem motivatsioon uue materjali õppimiseks praktilise rakendamise kaudu. Selline lähenemine mitte ainult ei tee õppetunde huvitavamaks, vaid võimaldab õpilastel kogeda teadmisi reaalses maailmas ja näha, kuidas õpitut igapäevaelus rakendada. See omakorda suurendab nende huvi õppimise vastu ning aitab kaasa tõhusamale ja sügavamale arusaamisele õppematerjalist. Seega toetab loov ja praktiline haridus läbimõeldud õpiprotsessi, mis mõjutab positiivselt õpilaste õpitulemusi ja nende üldist koolikogemust..

Prantsuse köök on Prantsusmaal levinud toidutraditsioon. See on saavutanud ülemaailmse kuulsuse peenemaitseliste, hoolikalt valmistatud ning kaunilt serveeritud toitudega.

Pole ime, et Prantsuse köök on suurel määral mõjustanud Euroopa toitlustamist ja paljud tuntud toidunimetused pärinevad prantsuse keelest. Muide, Prantsuse toidud kannavad tihti päritolu – maakoha, esmaselt valmistanud koka või seda toitu eelistanud inimese nime.

Sarvesai (prantsuse keeles croissant) on võirohkest pärmilehttainast keeratud väike sai.

Sarvesaiu süüakse kõige sagedamini hommikusöögiks. Need on eriti populaarsed Prantsusmaal ja Austrias.

 

FRANCAIS

La cuisine française fait référence à divers styles gastronomiques dérivés de la tradition française. Elle a évolué au cours des siècles, suivant ainsi les changements sociaux et politiques du pays. Le Moyen Âge a vu le développement de somptueux banquets qui ont porté la gastronomie française à un niveau supérieur, avec une nourriture décorée et fortement assaisonnée par des chefs tel Guillaume Tirel.

La mousse au chocolat est un dessert dont la composition traditionnelle comporte au minimum du chocolat et du blanc d'œuf, monté en neige. Elle peut parfois être agrémentée de jaune d’œuf, de sucre ou de crème montée, d'épices ou de zestes d'agrumes.

Un croissant est une viennoiserie à base d'une pâte levée feuilletée spécifique, la pâte à croissant, qui comporte de la levure et une proportion importante de beurre.

Le lien ( en francais): Ma mousse au chocolat - YouTube

Pildid:













No comments:

Post a Comment